Rachel is enorm nieuwsgierig naar mensen: waarom doen ze wat ze doen en hoe gedragen ze zich in specifieke situaties? Ze verwerkt haar observaties en inzichten in haar illustraties, vaak met liefdevolle humor om met haar publiek in contact te komen.

Na vier jaar ervaring te hebben opgedaan bij grafische ontwerpstudio’s in haar geboorteland Barcelona, ​​verhuisde Rachel in 2008 naar Nederland om haar eigen praktijk te beginnen. Redactionele illustratie vormt nu de kern van het werk van haar opdrachtgever, dat ze combineert met het werken met keramiek en lesgeven aan de illustratieafdeling van de Willem de Kooning Academie. In 2014 startte Rachel een doorlopend persoonlijk project met keramiek. Sindsdien is ze verhuisd naar een grotere ruimte in de historische wijk van Rotterdam, waar ze haar illustratiewerk combineert met haar keramiekbedrijf.

Sinds vijf jaar maakt ze deel uit van het organisatieteam van het jaarlijkse zine-festival dat wordt gehouden in WORM (Rotterdam), genaamd Zine Camp, waar de focus ligt op het samen maken van zines, maar nog belangrijker is het om te socializen, samen te werken en vrienden te maken.

www.rachelsender.com